O projektu
Kulturní noviny vznikly jako družstevní projekt v roce 2009, kdy se spojilo prvních 19 zakládajících členů družstva. Od června 2011 do června 2012 měly tištěnou podobu jako čtrnáctideník. Od července 2012 jsou dostupné v internetové verzi jako týdeník.
Více o záměrech družstevního projektu .
Aktuálně
-
Redaktor KN v Rádiu Proglas o českém bezdomovectví, exekucích a sociální práci
28. listopadu v 9 hodin byl náš redaktor Tomáš Koloc hostem hodinového pořadu řady Mezi slovy, kde se jako člověk s desetiletou praxí v české sociální práci vyjádřil k našemu státnímu sociálnímu systému a porovnával ho se systémy, panujícími v alternativě i v jiných zemích. Odkaz na pořad naleznete zde.
-
Klimatická změna a nerůst
Masarykova demokratická akademie srdečně zve na diskusi Klimatická změna a ekonomický (ne)růst, která se uskuteční ve středu 13. listopadu od 17 hodin v Sále Břetislavy Bakaly (Žerotínovo náměstí 6, Brno). Vystoupí Vladimír Špidla, Naďa Johanisová, Áron Tkadleček a Eva Fraňková, moderuje Martin Škabraha. Vstup volný.
-
Pozvánka na uvedení knihy
Antologie z textů autorů Kulturních novin (2009–2018) s názvem „Člověk a jeho svět“ bude slavnostně přivítána do života (tzv. křest) za účasti editora, jeho spolupracovníků a několika autorů v sobotu 19. října 2019 od 13 hodin v prostorách Biskupské knihovny Hradec Králové (Nové Adalbertinum Hradec Králové, Velké náměstí 32). Prosíme případné zájemce, aby se nejpozději den předem ohlásili na mejlové adrese zde.
starší »
Tip
-
Džehenem
Povídkový cyklus slovinského autora Dušana Čatera je nelichotivým obrazem současné postkomunistické každodennosti.
-
Hotel na rohu hořkosti a štěstí
Milostný příběh, do něhož osudově zasáhla válka, v románu Jamieho Forda.
-
Zrod kontrakultury
Práce Theodora Roszaka, vydaná v roce 1969, vybízí nejen k nostalgickému vzpomínání, ale také k aktuálnímu přemítání nad tím, jak a proč lze měnit společenské poměry.
-
Mezinárodní hudební festival Špilberk
Již v úterý 16. srpna začíná letní přehlídka velkých hlasů nad Brnem.
-
Café Museum
Nostalgický průvodce po středoevropské gastronomii.
starší »